V. İŞLETME TARİHİ KONFERANSI

GENİŞLETİLMİŞ ÖZET BİLDİRİ GÖNDERİMİ

Genişletilmiş Bildiri Özet Metni şablonu için tıklayınız

1. Bildiri metni Microsoft Word 2007 ve üstü programda, Times New Roman yazı karakteri, 12 punto, 1 satır aralığı ile ve her iki yana yaslanmış olarak yazılmalıdır.

2. Kenar boşlukları soldan 2,5 cm, alt, üst ve sağ kenarlardan 2 cm şeklinde olmalıdır.

3. Genişletilmiş özetler kaynakça hariç en az 500 en çok 1500 sözcük aralığında olmalıdır.

4. Bildiri başlığı büyük harflerle 14 punto ortalanmış ve koyu, birinci derece başlıklar ilk harfleri büyük olacak şekilde sola dayalı, 12 punto, koyu olarak yazılmalıdır. Birinci derecenin altında başlık kullanılmamalıdır. Lütfen başlıklarda numaralandırma kullanmayınız.

5. Yazar isimleri ana başlık altına ortalanmış şekilde ilk harfleri büyük, koyu ve 12 punto yazı karakteri ile unvansız yazılmalıdır. Kurum bilgisi (üniversite, fakülte veya yüksekokul bilgisi veya şirket adı) ve (mümkünse) kurumsal e-posta adresine ise ismin hemen altında yer verilmelidir.

6. Genişletilmiş özetler Türkçe dilinde hazırlanmalı ve metin içinde aşağıda yer alan bilgi ve ayrıntılar ayrı başlıklar altında, açık ve anlaşılır bir şekilde MUTLAKA verilmelidir:

• Amaç
  • Teorik alt yapı
  • Metodoloji
  • Hipotezler (varsa)
  • Sonuç

7. Genişletilmiş özette mutlak gerekli olmadığı sürece tablo veya grafik kullanmayınız. Tablo ve grafikler gerekli görülmediği takdirde dikkate alınmayacaktır.

8. Kaynakçadaki referanslar için APA stili kullanılmalıdır. Aşağıdaki örnekleri esas alabilirsiniz. Örneklerdeki noktalama işaretlerine, boşluklara ve hangi bilgilerin italik olarak yazılmış olması gerektiğine lütfen dikkat ediniz.

Makale

Üsdiken, Behlül (2022). Tarihsel bir bakışla bilim-yönetim birlikteliği. Yönetim Araştırmaları Dergisi, 2, 127-154.

Önder, Çetin & Üsdiken, Behlül. (2016). Kurumsal mantıklar, örgüt altyapısı ve örgütsel alanlarda değişim: Türkiye’de işçi sendikalarının tarihsel gelişimi, 1947-1980. ODTÜ Gelişme Dergisi, 43, 573-605.

Decker, Stephanie, Üsdiken, Behlül, Engwall, Lars & Rowlinson, Michael (2018). Special issue introduction: Historical research on institutional change. Business History, 60, 613-627.

Kitap

Ahmad, Feroz (1993). The making of modern Turkey. New York: Routledge.

Üsdiken, Behlül & Kipping, Matthias (2021). History in management and organization studies: From margin to mainstream. New York: Routledge.

Kitap Bölümü

Ağır, Seven (2020). Institutions and business organizations in the late ottoman empire and early Turkish republic. In Aslı Colpan & Geoffrey Hodgson (Eds.),  Business, ethics and evolution of Turkish capitalism in global perspectives, (pp. 23-50). New York: Routledge.

Kipping, Matthias & Üsdiken, Behlül (2008). Business history and management studies. in Geoffrey Jones & Jonathan Zeitlin (Eds.), The oxford handbook of business history (pp. 96-119). Oxford: Oxford University Press.